Lietadlo, ktorým letel Raši do USA, malo technické problémy

Vládny špeciál, ktorým letel v sobotu (14.7.) podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer) na pracovnú cestu do Spojených štátov amerických, mal technické problémy, potvrdil vicepremiér, ktorého o situácii informovali.

19.07.2018 10:10 , aktualizované: 11:44
smer, snem, richard raši Foto: ,
Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD)
debata (5)

„Počas letu do Spojených štátov sa vyskytol menší technický problém v oblasti jedného zo skiel na lietadle. Našťastie išlo o problém, ktorý nebolo treba riešiť núdzovým pristátím,“ povedal Raši. Piloti ho ako vedúceho delegácie informovali. „Postupovalo sa presne podľa manuálu a všetko prebehlo v poriadku,“ doplnil.

Problém delegácii skomplikoval situáciu, keďže sa mala špeciálom presúvať z New Yorku do Pittsburghu. Delegácia tak zvolila náhradné riešenie, aby stihla rokovanie s najvyšším vedením spoločnosti U. S. Steel.

Lietadlo by už podľa Rašiho informácií malo byť opravené. „Verím, že sa domov dostaneme tak, ako sme plánovali,“ podotkol. Vicepremiér odcestuje späť na Slovensko v sobotu 21. júla. Prílet je plánovaný v nedeľu dopoludnia.

Počas letu do USA sa vyskytol menší technický problém, prasklo jedno zo skiel. „Nakoľko z dôvodu bezpečnosti letovej prevádzky je sklo viacvrstevné, posádka pokračovala ďalej v lete do Newarku,“ napísali z tlačového odboru Ministerstva vnútra. Na danom letisku posádka Leteckého útvaru MV SR sklo vymenila, a tak je v súčasnosti všetko v poriadku, dodal rezort.

Raši je na pracovnej návšteve, počas ktorej vystúpil na pôde Organizácie spojených národov, kde predstavil prvú dobrovoľnú správu o tom, ako bude Slovensko plniť ciele udržateľného rozvoja. Zároveň absolvoval viaceré stretnutia vrátane schôdzky s najvyšším vedením U. S. Steel v Pittsburghu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #richard raši #U.S. Steel