Muž, ktorý strieľal po koscoch v Banskej Bystrici, zostáva vo väzbe

Muž, ktorý v júni strieľal na koscov v Banskej Bystrici, zostáva vo väzbe. Nepodal totiž sťažnosť voči prvostupňovému súdu, ktorý ho za jeho čin zobral do väzby, a teda nebude o tomto obvinenom rozhodovať odvolací Najvyšší súd SR. Rozhodnutie je právoplatné od začiatku júla, informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

22.07.2018 10:13
kosci streľba Banská Bystrica Foto: ,
Na archívnom zábere z júna je muž, ktorý v Banskej Bystrici strieľal na koscov s príslušníkom polície.
debata

Sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, zobral do väzby koncom júna muža, ktorý strieľal na koscov mestskej zelene na banskobystrickom sídlisku Sásová. Dôvodom je obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Sudca tak vyhovel návrhu prokurátora, potvrdila vtedy hovorkyňa Kudjáková.

Vyšetrovateľ protiextrémistickej jednotky Národnej kriminálnej agentúry obvinil M. R. z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Ten sa k rozhodnutiu o väzbe mal vyjadriť v zákonom stanovenej lehote.

Streľba na partiu koscov sa ozvala v pondelok (25.6.) popoludní pred jednou z bytoviek na najväčšom banskobystrickom sídlisku. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky. Podľa očitých svedkov obvinený mal z balkóna paneláka hajlovať a mávať nacistickou vlajkou.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #streľba #Banská Bystrica #extrémizmus