Most-Híd: Pri bagatelizovaní aktivít Nočných vlkov by sme mali byť opatrní

Prítomnosť akýchkoľvek polovojenských jednotiek na území Slovenska je nežiaduca, či už ide o slovenské alebo zahraničné zoskupenia. Na sociálnej sieti to uviedla koaličná strana Most-Híd.

24.07.2018 09:49
nocni vlci, dolna krupa Foto: ,
Európsky štáb ruského nacionalistického motorkárskeho klubu Noční vlci v Dolnej Krupej.
debata (116)

„V dobe, keď svet znepokojujú hybridné vojny, by sme mali byť obzvlášť opatrní pri bagatelizovaní aktivít organizácie Noční vlci na našom území. Most-Híd bude so zvýšeným záujmom sledovať, či ministerstvá vnútra a zahraničných vecí využijú svoje kompetencie na monitorovanie týchto aktivít a prípadné kroky, ktoré v tomto smere podniknú,“ avizujú bugárovci.

O objekte Nočných vlkov v Dolnej Krupej pri Trnave sa začalo hovoriť pred niekoľkými dňami. Polícia uviedla, že vojenské stroje, ktoré sa v areáli nachádzajú, sú vraj historickými exponátmi, ktoré by mali byť vystavené a prístupné verejnosti na jeseň. Časť techniky je tiež majetkom občianskeho združenia, ktoré je členom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR a podľa zákona o ochrane pred požiarmi plní úlohy obecnej hasičskej jednotky.

Európsky štáb ruského nacionalistického...
Európsky štáb ruského nacionalistického...
+4Európsky štáb ruského nacionalistického...

„Pre úplnosť, združenie sa vo svojej činnosti okrem iného venuje aj prestavbe starej vojenskej techniky na funkčné hasičské vybavenie súvisiace napríklad s transportom záchranných zložiek pri mimoriadnych udalostiach,“ doplnil hovorca policajného Prezídia Michal Slivka.

„Ide o pojazdné vozidlá, ktoré, samozrejme, nie sú streľbyschopné. Ako sme už viackrát zdôraznili, celú situáciu v súvislosti s týmto objektom monitorujeme a v prípade akéhokoľvek podozrenia na protiprávnu činnosť okamžite zasiahneme,“ vysvetlil Slivka. Polícia objektu venuje pozornosť a doposiaľ nezaznamenala žiadne protiprávne konanie, priestupok ani trestný čin. V objekte sa mala nachádzať aj strelnica, čo polícia po previerke nepotvrdila.

Na základňu ruského motorkárskeho gangu Noční vlci sa plánujú na rokovaní brannobezpečnos­tného výboru parlamentu pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer) poslanci strany SaS.

116 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Noční vlci