NAKA prevezme prípad napadnutia 21-ročného muža v Žiline

Prípad napadnutia 21-ročného muža v noci z piatka (20.7.) na sobotu (21.7.) na Kuzmányho ulici v Žiline a ďalších dvoch mužov, ktorí sa ho snažili brániť, prevezme Národná kriminálna agentúra (NAKA) Prezídia Policajného zboru (PZ). TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík.

27.07.2018 15:09
debata (2)

Sudkyňa Okresného súdu (OS) Žilina pre prípravné konanie vyhovela v stredu (25.7.) návrhu prokurátorky a rozhodla o vzatí do väzby 21-ročného Lukáša zo Žiliny, 22-ročného Tadeáša z okresu Žilina a 23-ročného Petra zo Žiliny, ktorí sú obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve.

„Dôvodom väzby bola obava z pokračovania v trestnej činnosti. Dvaja obvinení podali sťažnosť proti vzatiu do väzby a jeden si ponechal lehotu na podanie sťažnosti,“ uviedol prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

Podľa hovorcu KR PZ mali mladíci v noci z piatka (20.7.) na sobotu (21.7.) na Kuzmányho ulici v Žiline fyzicky napadnúť 21-ročného muža a následne aj ďalších dvoch mužov vo veku 19 a 31 rokov, ktorí sa snažili zabrániť im v útoku. „Uvedeným konaním utrpeli dvaja napadnutí muži ťažké zranenia,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #napadnutie #NAKA