Šéf Nočných vlkov na Slovensku sa vyhrážal novinárom: Tu stoj, lebo si pôjdem zobrať zbraň

Podnikateľ Jozef Hambálek sa vo štvrtok vyhrážal dvom novinárom Rádia Slobodná Európa.

27.07.2018 17:35
debata (486)

Tí monitorovali s pomocou dronu objekt neďaleko Dolnej Krupej, kde sa na súkromnom pozemku nachádza vojenská technika. Informoval o tom portál Aktuality.skna svojej internetovej stránke.

„Daj to dole. Prečo ma natáčaš?“ reagoval Hambálek na novinárov, ktorí si na mieste zhotovovali videozáznam pre spravodajské účely. „Tu stoj, lebo si pôjdem zobrať zbraň,“ pohrozil podnikateľ jednému z novinárov Rádia Slobodná Európa.

Jozefa Hambáleka pre Aktuality.sk povedal, že novinárov žiadal, aby sa identifikovali, čo podľa neho odmietli. „Ani sa mi nepredstavili. Rozprávali po rusky, po anglicky a odmietli so mnou čokoľvek," povedal šéf slovenských Nočných vlkov.

Vec riešila polícia

Neskôr na jeho zavolanie prišla policajná hliadka, ktorá všetkých prítomných vypočula a novinárov podľa Hambálka zadržala. Polícia potvrdila, že ju privolal v súvislosti s narušením súkromia dronom. Hambálkovo tvrdenie, že novinárov zadržali, však vyvracia.

Európsky štáb ruského nacionalistického...
Európsky štáb ruského nacionalistického...
+4Európsky štáb ruského nacionalistického...

„Žiadna z osôb nebola zadržaná. V súčasnosti celú udalosť vyhodnocujeme a preverujeme možné protiprávne konania,“ odkázala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Trnave Mária Linkešová. Zároveň dodala, že napriek tomu, že ani jedna zo strán nechcela podať trestné oznámenie, polícia všetky osoby vypočula.

Desaťtisícová pokuta

Podľa Aktualít Hambálek odmieta, že by sa v konflikte vyskytla zbraň. K tomu, či takéto slová použil, sa priamo nevyjadril. Uviedol, že záznam novinárov zatiaľ nevidel. „Neviem, o akej vete hovoríte, hovorím o tom, že som nevidel, že by mali nejakú zbraň. Ani ja som žiadnu zbraň pri sebe nemal. Takže zbraň tam ani z ich, ani z mojej strany nebola,“ dodal podnikateľ.

Jozefovi Hambálkovi hrozí pokuta 33 200 eur po tom, ako Ministerstvo hospodárstva SR začalo voči nemu správne konanie. „Účastník konania si nesplnil povinnosť písomne informovať ministerstvo o kategóriách, typoch a množstve znehodnotených výrobkov obranného priemyslu, ktoré vlastní, spolu s údajmi o mieste ich uloženia, a to vždy do 25. dňa nasledujúceho po uplynutí kalendárneho štvrťroka. Na základe toho mu môže byť uložená pokuta,“ odôvodnilo ministerstvo, prečo voči podnikateľovi začalo konať.

486 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #vyhrážky #Noční vlci #ruská propaganda #Dolná Krupá