VIDEO: Poliak v Turci prerazil železničnú rampu, tesne sa vyhol vlaku

Len o pár desiatok centimetrov sa kamión vyhol zrážke s vlakom na priecestí, ukazuje video, ktoré zverejnila polícia.

31.07.2018 15:32 , aktualizované: 19:31
debata (30)

Poľský kamión sa v Turanoch v okrese Martin, dostal na železničné priecestie. Príčiny sú nateraz neznáme, z videa sa nedá zistiť, či bol výstražný systém v prevádzke.

Rampy sa spustili, čím kamión uväznili na železničnej trati. Z videa je zrejmé, že vodič kamióna sa snaží závoru preraziť, čo sa mu po pár sekundách aj podarí a len tesne sa vyhne vlakovej súprave.

Polícia celý incident preveruje, vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Poliaka obvinili

Martinskí policajti poobede 43-ročného Poliaka obvinili z prečinu všeobecného ohrozenia. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že obvinený muž viedol nákladné motorové vozidlo s návesom po miestnej komunikácii v Turanoch. „Z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom vošiel na chránené železničné priecestie, kde došlo k zavretiu závor. Následne s vozidlom pokračoval v jazde a poškodil závory. V tom čase po železničnej trati prechádzal rýchlik v smere z Košíc do Bratislavy, ale k stretu nedošlo,“ uviedol Moravčík.

„Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Alkohol u vodiča motorového vozidla ani u 55-ročného rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami nezistili. Obvinenému mužovi zadržali vodičský preukaz a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky,“ dodal krajský policajný hovorca.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #polícia #Turany #zrážka