Pri požiari v centre sociálnych služieb v Likavke zahynul muž

Pri požiari v centre sociálnych služieb v Likavke v okrese Ružomberok zahynul jeden muž. Podľa hovorkyne skupiny Falck Kataríny Načiniakovej sa muž po príchode posádky RLP nachádzal už mimo bytu a oživovali ho policajti a hasiči.

31.07.2018 16:03
debata

„Následne resuscitáciu prevzala naša posádka RLP. Muža sa, žiaľ, aj napriek ich snahe nepodarilo oživiť, lekár musel skonštatovať smrť,“ uviedla Načiniaková.

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vypukol požiar v jednej z izieb po pol jedenástej doobeda. Pri požiari zasahovalo desať hasičov, ktorí po príchode evakuovali 17 ľudí.

„Jedna osoba sa intoxikovala splodinami horenia a oživovali ju. Pri udalosti zasahovali profesionáli z Ružomberka a dobrovoľní hasiči z Likavky, na miesto vyslali evakuačný autobus HaZZ zo Záchrannej brigády (ZB) HaZZ v Žiline,“ uviedla Farkasová.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík informoval, že k požiaru v izbe na prvom poschodí došlo z doposiaľ presne nezistených príčin. „V izbe sa nachádzal 70-ročný muž, ktorého evakuovali. Ale aj napriek snahe záchranárov sa ho už nepodarilo oživiť. Časť klientov zariadenia evakuovali z objektu aj za pomoci policajtov z Obvodného oddelenia PZ Ružomberok. V súvislosti s udalosťou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Ružomberku trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia,“ dodal krajský policajný hovorca.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Likavka