Vodičov dnes na cestách čaká celoslovenská kontrola

Vodičov dnes čaká celoslovenská kontrola zameraná hlavne na dodržiavanie povinností vodiča, jazdu cez križovatku, ale aj na povinnosti chodcov. Aj tento rok počas letnej turistickej sezóny sú pripravené zvýšené bezpečnostné opatrenia.

02.08.2018 09:29
policajt doprava premávka kontrola Foto: ,
Ilustračné foto
debata (18)

Minulú sobotu napríklad policajti počas šiestich hodín zistili 1 223 priestupkov. Ako uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, každú hodinu porušilo zákon 203 účastníkov cestnej premávky a každý 20-ty bol pod vplyvom alkoholu. Z celkového počtu priestupkov uložili policajti pokuty 1 080 vodičom, piatim cyklistom a 15 chodcom. V ďalších 65 prípadoch vybavili priestupky napomenutím a 58 bude ďalej riešených v správnom konaní.

Okrem dopravných priestupkov odhalili aj 15 páchateľov rôznych trestných činov. Najčastejšími prehreškami vodičov boli nedodržaná rýchlosť, jazda bez bezpečnostných pásov a nevyhovujúci technický stav vozidla. Problémom bolo aj používanie mobilov počas jazdy.

Účastníci cestnej premávky sa môžu pripraviť aj na ďalšie podobné kontroly. Ako uviedla Baloghová, v letných mesiacoch sa pozornosť sústreďuje najmä na miesta kultúrno-spoločenských podujatí, festivaly, okolie kúpalísk, letovísk, priechody pre chodcov, zastávky hromadnej dopravy, železničné stanice, detské ihriská a parky.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #kontrola