Žitný: Niekto si v polícii zas vybavuje účty

Bezpečnostný analytik Milan Žitný vníma medializované informácie ako koordinovanú akciu Denníka N a prezidentskej kancelárie.

03.08.2018 19:05
Milan Žitný, bezpečnostná analytik Foto: ,
Bezpečnostný analytik Milan Žitný.
debata (717)

„Išli synchrónne, Kiska si zavolal policajného prezidenta a vzápätí vyšlo toto. Prezident hrá svoju hru a pripravuje sa na svoje budúce fungovanie v politike. Považujem to za absolútne neseriózne, ale v jeho prípade vôbec nie prekvapivé,“ konštatoval Žitný, podľa ktorého majú v prvom rade maslo na hlave Nemci, pretože do schengenského informačného systému nedali informácie o hľadanej osobe a teraz odvádzajú pozornosť od svojho pochybenia.

Na zapojenie Slovenska do únosu podľa Žitného nie je žiadny dôkaz a naše orgány ani nemajú čo vyšetrovať, ak od Nemcov nedostali žiadne relevantné podklady. „Niekto si v polícii zas vybavuje účty. Evidentne ide o nezmysly. Zatiaľ to vnímam ako ohováranie a aj médiá by mali byť zdržanlivejšie. Nevieme kto, ak vôbec, poskytol takéto svedectvá. Mohli to byť ľudia, ktorí už v Policajnom zbore nie sú, alebo ľudia, ktorí majú nejaký osobný problém. Skôr to vyzerá, že ohovárajú. Veď sa mohli prihlásiť na prokuratúru a nechať sa vypočuť,“ upozornil analytik.

Policajti, ktorí vynášajú podľa neho pravdepodobne len dezinformácie, by mali byť zo zboru vyrazení. „Akonáhle robia politiku, v zbore nemajú čo hľadať,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

717 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Žitný #kauza únosu Vietnamca