Dokedy budú Bugár a Danko súčasťou tejto komédie, pýta sa KDH po Kaliňákovej tlačovke

KDH reaguje na tlačovú konferenciu Roberta Kaliňáka, kde informoval o výsledkoch na detektore lži.

07.08.2018 14:17
danko, bugar Foto: ,
Podpredseda NR SR Béla Bugár (vpravo) a predseda NR SR Andrej Danko počas rokovania 23. schôdze Národnej rady SR.
debata (31)

Po dnešnom vyhlásení bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, že absolvoval detektor lži, sa Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) pýta predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára a predsedu Národnej rady SR Andreja Danka dokedy sa plánujú zúčastňovať „na tejto komédii, ktorá poškodzuje našu krajinu,“ informoval hovorca KDH Stano Župa.

„Táto otázka je namieste a žiaľ, nemá už zmysel ju dávať predstaviteľom Smeru, keďže tí už potrebujú poradenstvo iných zariadení. Preto sa kresťanskí demokrati pýtajú priamo ich koaličných partnerov, či mienia pokračovať v deštrukcii Slovenska dovnútra, ale aj navonok,“ uvádza tlačová správa.

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák absolvoval detektor lži. Počas svojho vyhlásenia uviedol, že si vybral experta, ktorého si v minulosti vybral aj šéf hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Počas testu odpovedal na štyri otázky, týkajúce sa únosu vietnamského občana vládnym špeciálom. Na otázku, či vedel v čase návštevy vietnamského ministra o únose, „moja odpoveď znela nie,“ povedal exminister.

Takisto odpovedal, či pomáhal pri únose, dával pokyny zamestnancom a či mal informáciu o tom, že zbitý a zdrogovaný občan Vietnamu bol preložený do auta. Aj na tieto otázky odpovedal ‚nie‘. „Všetky moje odpovede expert vyhodnotil ako pravdivé,“ povedal Kaliňák.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #kauza únosu Vietnamca