Horúčavy budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch, čakajú nás tropické noci

Vysoké teploty budú vo viacerých okresoch na juhozápade Slovenska aj v najbližších dňoch.

08.08.2018 08:12 , aktualizované: 09:40
pocasie, teplo, osviezenie, Foto: ,
Ilustračné foto
debata (5)

V horúcom tropickom vzduchu nebude veľmi teplo len cez deň, ale aj v noci. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) na svojom profile na sociálnej sieti uvádzajú, že očakávajú tropické noci nielen na západe Slovenska, ale aj na jeho ostatnom území.

„Dôvodom nebude len silnejúci nápor teplého vzduchu, ale aj vietor (čiastočne aj vyššia vlhkosť vzduchu). Slabý až mierny vietor, prechodne aj silnejší, vydrží predovšetkým na západe Slovenska, kde môžu byť noci mimoriadne teplé, ojedinele s minimom okolo 24 stupňov Celzia,“ priblížil SHMÚ.

Vplyvom vetra však môže ostať teplota počas noci nad 20 stupňov Celzia ojedinele aj inde. Chladnejšie noci aj dni očakávajú meteorológovia až cez víkend.

V utorok (7.8.) bolo najteplejšie na juhozápade územia. Na niekoľkých staniciach meteorológovia zaznamenali teplotu vzduchu 34 stupňov Celzia (Mužla, Slovenský Grob, Senica a Holíč). „Zrejme najnepríjemnejšie podmienky boli v okolí Bratislavy, pretože tu okrem vysokej teploty bola aj najvyššia vlhkosť vzduchu, a tak bolo dusno. Dusno sme však dnes zaznamenali len na juhozápade územia,“ poznamenali meteorológovia.

Vysoké teploty budú vo viacerých okresoch na juhozápade Slovenska aj v najbližších dňoch. Teplota tam môže dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia. SHMÚ preto vydal výstrahu druhého stupňa, ktorá platí od stredy až do piatka (10.8.) od 14. do 18. h. Vo štvrtok (9.8.) a v piatok očakávajú meteorológovia 35 stupňov Celzia aj v Košickom kraji a okresoch Lučenec, Revúca, Rimavská Sobota, Myjava a Nové Mesto nad Váhom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy