Skládka Vlčie hory: Polícia vykonáva najdlhšiu obhliadku miesta činu v histórii

Polícia Slovenskej republiky realizuje v blízkosti mesta Hlohovec najdlhšiu obhliadku miesta činu vo svojej histórii. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16.08.2018 09:53 , aktualizované: 14:00
debata

„Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s pracovníkmi kontrolných chemických laboratórií sekcie krízového riadenia MV SR a Prezídia Hasičského a záchranného zboru realizuje výkon obhliadky miesta činu na mieste protiprávneho uloženia nebezpečného odpadu v areáli odpadového hospodárstva ‚Vlčie hory‘ v blízosti mesta Hlohovec,“ uvádza polícia.

Vzhľadom na poveternostné podmienky a bezpečnostné riziká vyplývajúce z manipulácie s rôznymi nádobami obsahujúcimi nebezpečné tekuté odpady vykonáva Polícia SR túto činnosť v nočných hodinách a s použitím rôznych ochranných prostriedkov.

„Cieľom činnosti je presne identifikovať všetky druhy nebezpečného odpadu a jeho množstvo, pričom tieto informácie sú rozhodujúce pre určenie rozsahu protiprávneho konania podozrivých osôb a tiež spôsobu likvidácie tohto odpadu,“ uzavrela Polícia SR.

Podľa aktivistickej internetovej stránky HCskladka.sk je na skládke Vlčie hory uložených viac ako 200-tisíc metrov kubických odpadu, vrátane niekoľkých tisíc metrov kubických nebezpečného odpadu.

„Skládka opakovane horí, len v rokoch 2009 až 2012 zasahovali hasiči na skládke viac ako 40-krát,“ uvádza stránka s tým, že pri hasení požiarov opakovane namerali únik nebezpečných látok.

V júni tohto roka zasadal v súvislosti so skládkou krízový štáb na okresnom úrade v Hlohovci. Primátor mesta Miroslav Kollár vtedy uviedol, že najväčšie riziko predstavujú stovky barelov s nebezpečným odpadom uložené na voľnom priestranstve. Ministerka vnútra Denisa Saková podľa neho v tejto súvislosti prisľúbila, že problém sa bude riešiť počas letných mesiacov

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR