Macháčková: V parlamente sú aj ľudia, ktorí by tam nemali byť, je to však obraz Slovenska

V Národnej rade Slovenskej republiky sú aj ľudia, ktorí by tam byť nemali. Uviedla to v rozhovore nezaradená poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Katarína Macháčková.

18.08.2018 13:16
debata (109)

Ako uviedla, pred zvolením za poslankyňu a pred vstupom do parlamentu očakávala, že plénum Národnej rady SR budú tvoriť inšpiratívni ľudia, od ktorých sa bude môcť učiť.

„Po príchode do parlamentu som zažila sklamanie, že sú tam aj ľudia, ktorí by tam byť nemali. Ale uvedomila som si, že v podstate je to obraz Slovenska. Každý z nás reprezentuje istú časť obyvateľstva a ich názory,“ povedala spoluzakladateľka mimoparlamentnej strany Spolu – občianska demokracia.

Pre poslankyňu bolo sklamaním aj zistenie, aké sú vzťahy medzi opozíciou a koalíciou. „Opozičné návrhy nenájdu pochopenie, nech sú akokoľvek dobré. Politika sa na Slovensku nerobí podľa toho, čo je dobré pre ľudí, ale podľa toho, s čím súhlasí vládna koalícia,“ vyhlásila poslankyňa, ktorá sa stále viac cíti byť ako regionálny ako parlamentný politik.

Macháčková je primátorkou mesta Prievidza od roku 2010, v poradí druhé funkčné obdobie, a o tento post sa bude uchádzať aj v tohtoročných novembrových komunálnych voľbách.

109 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #Katarína Macháčková