Prípad expolicajta Tiefenbacha bude naďalej pojednávať nižší bratislavský súd

Kauzou bratislavského mediálne známeho expolicajta Ľuboša Tiefenbacha sa bude naďalej zaoberať bratislavský nižší súd - Okresný súd Bratislava V. Rozhodol o tom Najvyšší súd (NS) SR.

23.08.2018 10:38
sud,  lubos tiefenbach Foto: ,
Obžalovaný Ľuboš Tiefenbach.
debata

„V trestnej veci Ľuboša T. NS SR rozhodol 15. augusta tak, že vec vrátil prvostupňovému súdu, ktorý je viazaný rozhodnutím NS SR z 13. júna minulého roka, ktorým senát NS SR rozhodol, že vec sa Okresnému súdu Bratislava V a ani Krajskému súdu v Bratislave neodníma,“ uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

„Na Okresný súd Bratislava V bol 9. júla v trestnej veci obžalovaného Ľuboša T. trestne stíhaného pre zločin obmedzovania osobnej slobody v jednočinnom súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa doručený prostredníctvom obhajcu návrh obžalovaného na odňatie a prikázanie veci, ktorým žiada, aby NS SR odňal trestnú vec vedenú na okresnom súde Bratislava a prikázal vec inému súdu rovnakého druhu a stupňa v obvode iného krajského súdu,“ informoval na začiatku júla hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Podľa jeho slov Okresný súd Bratislava V obratom predložil predmetný návrh obžalovaného NS SR na rozhodnutie. „Z uvedeného dôvodu Okresný súd Bratislava V v predmetnej trestnej veci zrušil termín hlavného pojednávania vytýčeného na 10. júla,“ dodal Adamčiak.

Expolicajt Ľuboš Tiefenbach stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Naposledy sa v prípade pojednávalo v máji tohto roka na Okresnom súde Bratislava V, a to výsluchom svedka a neskôr aj znalca z odboru psychológie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Tiefenbach