Policajti na východe chytili prevádzačov na rogale

Prevádzači skúšajú rôzne spôsoby nelegálneho prevádzania cudzincov cez hranice.

24.08.2018 13:26
rogalo, polícia Foto: ,
Tento týždeň policajti chytili pašerákov na rogale.
debata (4)

Pokusy cez les či po vode nie sú ničím výnimočné, tento týždeň policajti chytili pašerákov na rogale. Narušenie hranice zaznamenali v obvode Maťovských Vojkoviec. Policajti mobilnej a zásahovej jednotky riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec sledovali dráhu letu a dvojmiestne rogalo ich zaviedlo až na lúku v obci Hraň v okrese Trebišov.

Tu už čakala dvojčlenná slovensko-ukrajinská posádka auta, ktorá rogalu pomáhala bezpečne pristáť. Všetkých štyroch mužov policajti zadržali. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, najskôr sa pokúsili ujsť, no keď videli, že sa im to nepodarí, kládli aktívny odpor a policajti museli použiť donucovacie prostriedky.

Dvoch Ukrajincov vyšetrovateľ Národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil z prevádzačstva a nedovoleného prekročenia štátnej hranice. Ukrajinskému pilotovi rogala, ktorý pri zatýkaní kládol najväčší odpor, pre istotu zavolali záchranku a je v nemocnici. So Slovákom momentálne prebiehajú procesné úkony.

Afganca, ktorého nelegálne dostali na naše územie, v rámci readmisnej dohody vrátili na Ukrajinu. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na tri až osem rokov. Vyšetrovanie pokračuje ďalej.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #prevádzačstvo