Danko navrhne zúženie poslaneckej imunity

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko chce navrhnúť zúženie poslaneckej imunity.

27.08.2018 12:13
debata (39)

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, obmedzenie imunity by sa malo týkať xenofóbie a antisemitizmu. „Nestačí len pokuta v pléne. Na toto sa nemôže vzťahovať výroková imunita. Som ochotný navrhnúť zúženie poslaneckej imunity, aby si chlapci z Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) nemysleli, že majú imunitu a môžu trepať čokoľvek. Toto je moja snaha,“ vyhlásil Danko.

Problém spoločnosti nie je podľa šéfa parlamentu Danko a Slovenská národná strana (SNS), ale Marián Kotleba a ĽSNS. „Pri vojne opozície a koalície vyhrajú šialenci. Potom sa možno všetci spamätajú. Vznikne anarchia, vláda nečitateľných subjektov. Po návšteve Knessetu som sa hanbil, že taká strana, ktorá v pléne uráža Izrael a šíri antisemitizmus, vôbec môže byť,“ uviedol Danko s tým, že v októbri predloží do NR SR definíciu antisemitizmu.

Danko avizuje aj ďalšie návrhy. „Budeme hovoriť o opodstatnenosti zaoberania sa anonymami. Ľudia zneužívajú anonymy, slobodu prejavu. Opoziční politici sa naučili robiť tlačové besedy, obviňovať na nich z trestných činov, a myslia si, že za to nemusia niesť zodpovednosť. To sú vážne spoločenské veci. Niektoré médiá tieto senzačné správy pre čítanosť radi preberajú. Z toho vzniká dezilúzia. Víťazia šialenci,“ dodal šéf parlamentu.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #antisemitizmus #Andrej Danko #xenofóbia #poslanecká imunita