Pellegrini: Prichádza čas,aby sme podporili vznik veľkého cyklistického centra

Po hokeji, tenise a futbale by malo prísť aj k výraznej štátnej podpore pre cyklistiku. Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer) potvrdil, že kabinet sa zaoberá zámerom vybudovania národného centra cyklistiky.

04.09.2018 15:24
PELLEGRINI: Kontrolný deò na stavenisku NFŠ Foto: ,
Zľava: Majiteľ klubu futbalistov bratislavského Slovana Ivan Kmotrík, predseda vlády SR Peter Pellegrini a primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal počas kontrolného dňa na stavenisku Národného futbalového štadióna v Bratislave.
debata (13)

Premiér sa tak vyjadril počas utorňajšieho kontrolného dňa výstavby Národného futbalového štadióna na bratislavskom Tehelnom poli, ktorá speje do finále.

„Keď máme špičkové hokejové štadióny, budeme mať jeden z najmodernejších futbalových stánkov, máme postarané o tenis prostredníctvom bratislavského Národného tenisového centra s víziou, že podobný projekt vznikne aj v Košiciach, je tu čas, aby sme sa zaoberali podobnou podporou cyklistiky,“ povedal Pellegrini.

Podľa premiéra by malo ísť o špičkové centrum, ktoré poskytne tréningové podmienky pre cestnú, dráhovú i horskú cyklistiku. Deklaroval zároveň, že o tejto téme už diskutuje nielen s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR, ale aj so Slovenským zväzom cyklistiky.

Premiér zdôraznil, že nové centrum by malo byť zaujímavé aj pre cyklistov zo zahraničia. Pellegrini v tom vidí jednak investičný prínos, ale i nevyhnutný krok k tomu, aby boli lepšie zhodnotené dotácie štátu pre šport.

„Zvýšili sme síce ročnú štátnu dotáciu pre športové zväzy na 70 miliónov eur, no keďže nemáme vybudovanú špičkovú športovú infraštruktúru, časť týchto peňazí končí v zahraničí, kde naši športovci využívajú tamojšie tréningové strediská,“ upozornil Pellegrini. "Naším zámerom je, aby sme aj tu u nás mali takéto špičkové centrá, nech, naopak, k nám prídu zahraniční športovci míňať peniaze,“ naznačil predseda vlády.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #šport #Peter Pellegrini