150 ľudí žiadalo v Bratislave odstúpenie Sakovej

Približne 150 ľudí sa dnes v Bratislave zišlo pred budovou ministerstva vnútra, aby požadovali odstúpenie ministerky Denisy Sakovej.

06.09.2018 18:46
SR Bratislava Vnútro Ministerstvo Protest... Foto: ,
Pred budovou Ministerstva vnútra SR sa konal protest Odstúpiť!, ktorý zorganizovali hnutia OĽaNO a KDH v Bratislave.
debata (126)

Na zhromaždení organizovanom hnutím OĽaNO a KDH vystúpili obaja lídri týchto subjektov. Podľa šéfa OĽaNO Igora Matoviča Saková „skoro pol roka nerobí nič, len zakrýva kšefty Roberta Kaliňáka“. To sa podľa neho týka aj kauzy únosu vietnamského funkcionára, kde bolo Sakovej povinnosťou priznať, že SR bola, aj keď možno nevedome, súčasťou skutku.

„Čo tá žena robí miesto toho? Keď sa jej novinári opýtajú na informácie, tak potom na hanbu, informácie, ktoré ona má v prvom šuplíku, musí vytiahnuť ministerstvo zahraničia,“ vyhlásil Matovič. Podľa neho je na Slovensku niekoľko tisíc poctivých a dobrých policajtov, ľudia ako ministerka Saková im však kazia meno. „Mnohí čakajú, kým sa skončia tieto časy už 11-ročného utrpenia pod vládou Roberta Fica,“ povedal s tým, že aj v súčasnosti je na Slovensku vláda Roberta Fica, keďže Peter Pellegrini sa nespráva ako svojprávny. „Ak by bol, pani Sakovú by dávno vyhodil,“ povedal Matovič.

Líder OĽaNO zároveň vyzval prezidenta Andreja Kisku, aby sa namiesto zakladania vlastnej strany podujal na zjednotenie existujúcich menších politických subjektov. Inak sa môže stať, že menšie strany vo voľbách prepadnú a pri moci ostane Smer. „Združte malé drobné strany, ktoré bojujú za demokratické a slobodné Slovensko a dotiahnite tento boj do víťazného konca,“ vyzval prezidenta Matovič.

Podľa šéfa KDH Alojza Hlinu Sakovú do funkcie dosadili ako „peknú tvár, ktorá sa ťažko atakuje“. Pri informáciách, ktoré má už teraz verejnosť k dispozícii, je však podľa neho možné už teraz žiadať jej odstúpenie. Slovensko podľa Hlinu prešlo prostredníctvom jarných protestov po vražde novinára Jána Kuciaka „skúškou správnosti“ a nevyčlenilo sa z civilizovaného sveta. Dodal, že v prejavoch nesúhlasu so smerovaním krajiny treba pokračovať.

126 debata chyba
Viac na túto tému: #Denisa Saková