RTVS pracuje na obsadení postov spravodajcov vo Washingtone a Moskve

Verejnoprávna televízia sa snaží pokryť spravodajstvo z hlavných miest USA a Ruska. Televízne spravodajstvo z Washingtonu dlhodobo nie je pre zdravotné problémy Aleny Taranovej pokryté. Z Moskvy prináša informácie najmä do rozhlasového spravodajstva český spolupracovník, reportér Českého rozhlasu Martin Dorazín.

12.09.2018 14:11
debata (2)

Ako na dnešnom rokovaní Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) povedal riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky Vahram Chuguryan, na obsadení oboch postov pre potreby televízneho spravodajstva sa pracuje. V najbližšom období by mohol byť známy spravodajca RTVS z Moskvy.

RTVS nemá v USA televízneho spravodajcu, keďže Alena Taranová je dlhodobo práceneschopná, konštatoval šéf Chuguryan a pripomenul, že Martin Rajec pracuje pre rozhlas. Ako dodal, Rajec nemá záujem, aby prispieval do televíznej časti a navyše nežije ani vo Washingtone ani v New Yorku, ale v Miami na Floride.

Podľa člena Rady RTVS Jozefa Chudíka je problémom, že televízia nemá pokryté spravodajstvo z Washingtonu ani z Moskvy, kde spolupracuje s reportérom zahraničnej redakcie Radiožurnálu Českého rozhlasu Martinom Dorazínom, ktorý pracuje prednostne pre Slovenský rozhlas. Chuguryan avizoval, že v televíznom sídle RTVS v bratislavskej Mlynskej doline sa zaúča redaktor, ktorý by mal v Moskve pracovať pre televíziu aj pre rozhlas.

RTVS má aktuálne spolupracovníkov v Bruseli, Českej republike, Maďarsku, Španielsku, Nemecku a vo Veľkej Británii. „Komunikujeme aj s nádejným budúcim spravodajcom na Taiwane, ktorý by pokryl túto časť sveta,“ dodal Chuguryan.

Generálny riaditeľ RTVS radu dnes informoval, že stavebné úpravy a rekonštrukčné práce potrebné pre riadny a bezpečný chod RTVS sa v bratislavskej Mlynskej doline už začali a v najbližších týždňoch sa začnú aj v regionálnych sídlach RTVS.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #spravodajstvo