V Lešti sa začalo vojenské cvičenie Slovak Shield

Takmer 1500 slovenských vojakov a príslušníkov zahraničných ozbrojených síl sa od piatka zúčastňuje najväčšieho tohtoročného medzinárodného cvičenia Slovak Shield 2018. Vojaci budú v Centre výcviku Lešť do 28. septembra. Informovalo o tom Ministerstvo obrany (MO) SR.

14.09.2018 09:26
debata (44)

Slovak Shield 2018 je jedným z najvýznamnejších vojenských cvičení v stredoeurópskom priestore. Zúčastnia sa ho vojaci štátov Vyšehradskej skupiny, príslušníci Národnej gardy štátu Indiana a pozemných síl USA v Európe.

Cieľom cvičenia je príprava na aktuálne bezpečnostné hrozby. Séria cvičení je podľa slov hovorkyne rezortu obrany Danky Capákovej zameraná na precvičenie takticko-operačných spôsobilostí a schopností na všetkých úrovniach velenia a riadenia, výcvik veliteľstva a štábu 2. mechanizovanej brigády, prípravu a výcvik veliteľstva operačného zoskupenia, ako aj na prípravu a výcvik veliteľstva vzdušného komponentu.

Okrem výcvikového strediska v Lešti budú cvičenia prebiehať aj na pôde simulačného centra Akadémie Ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši.

Slovensko hostí zahraničných partnerov na tomto cvičení už po štvrtý raz.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #vojenské cvičenie #Lešť #Slovak Shield