Saková odcestuje do Nemecka, rokovať bude aj o únose Vietnamca

Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer) odcestuje v pondelok 24. septembra do Nemecka, kde sa stretne so svojím rezortným kolegom Horstom Seehoferom. Témou ich rokovania bude aj únos vietnamského občana Trinh Xuan Thanha z Nemecka do Vietnamu, počas ktorého mohol byť zneužitý slovenský vládny špeciál. Informoval o tom tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra.

16.09.2018 12:36
debata (12)

„V tomto prípade som doteraz zbavila mlčanlivosti spolu 44 ľudí. Rezort vnútra poskytuje pri vyšetrovaní maximálnu súčinnosť slovenským aj nemeckým orgánom,“ deklaruje Saková. Šéfka rezortu vnútra plánuje Seehofera ubezpečiť, že v rámci jej kompetencií robí všetko pre to, aby bola vec náležite objasnená. Zároveň tvrdí, že samotné vyšetrovanie vedú slovenské a nemecké orgány činné v trestnom konaní, do ktorých právomocí nechce a nemôže zasahovať.

Podľa informácií ministerstva vnútra bol zatiaľ v prípade únosu vietnamského občana z Nemecka do Vietnamu odsúdený v Nemecku jeden človek, ktorý sa však voči rozhodnutiu súdu odvolal. „Okrem nemeckého ministra vnútra Horsta Seehofera diskutovala Saková minulý mesiac o únose aj s nemeckým veľvyslancom na Slovensku Joachimom Bleickerom,“ podotkol rezort vnútra.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Horst Seehofer #Denisa Saková #kauza únosu Vietnamca