Návrh na obedy zadarmo predložia poslanci Smeru na októbrovú schôdzu NR SR

Návrh na zavedenie obedov zadarmo predložia poslanci Smeru na októbrovú schôdzu Národnej rady (NR) SR. "Sme na tomto opatrení dohodnutí vo vládnej koalícii. Je to výsledok nášho rokovania," konštatoval na pondelkovej tlačovej konferencii predseda Smeru Robert Fico.

17.09.2018 15:12
deti, jedáleň, obed, škôlka, papanie Foto:
Podľa Fica by sa mali obedy zadarmo týkať 517 000 detí.
debata (7)

Obedy zadarmo by mali byť pre všetkých žiakov základných škôl a posledných ročníkov materských škôl. Konkrétne by sa malo toto opatrenie podľa Fica týkať 517 000 detí. Náklady na takýto krok odhaduje vo výške približne 100 miliónov eur.

„Toto je návrh, ktorý patrí do zoznamu opatrení na zvýšenie životnej úrovne ľudí z dielne Smeru-SD,“ opísal Fico. Zároveň poďakoval koaličným stranám SNS a Most-Híd za podporu tohto návrhu. Avizoval tiež, že ak v parlamente zaznejú návrhy na vylepšenie tohto opatrenia, strana to bude akceptovať a bude sa nimi zaoberať. Podobne aj poslanec strany Erik Tomáš uviedol, že pri predložení tohto návrhu budú poslanci Smeru-SD v parlamente a môže s nimi aj opozícia diskutovať o vylepšení tohto opatrenia.

Príde mu však podľa vlastných slov smiešne, že opozícia najprv tento návrh kritizuje a odrazu sa pustí do toho, aby ho vylepšovala. Narážal tým na opatrenie opozičného hnutia OĽaNO na zavedenie teplého obeda pre každého žiaka za každý deň školského vyučovania. Toto opatrenie sa nachádza na aktuálnej schôdzi parlamentu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #NR SR #obedy zadarmo