Ozbrojené sily majú troch nových brigádnych generálov

Prezident a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR Andrej Kiska vymenoval plukovníkov generálneho štábu Martina Michalka, Jaroslava Poláka a Petra Turského do hodnosti brigádny generál.

20.09.2018 19:20
prezident Kiska generáli OS menovanie Foto: ,
Zľava brigádny generál Martin Michalko, brigádny generál Jaroslav Polák a brigádny generál Peter Turský počas menovania generálov prezidentom Andrejom Kiskom.
debata (19)

Podľa Andreja Kisku je dnešné vymenovanie vyjadrením pripravenosti povýšených zastávať funkcie, na ktoré boli ustanovení a zároveň ocenením ich práce pre ozbrojené sily.

„Som presvedčený, že služba v ozbrojených silách je nielen povolaním, ale aj poslaním. Práve vy, celé ozbrojené sily a najvyšší predstavitelia zabezpečujete pre občanov jednu z najdôležitejších úloh štátu, a to je ich bezpečnosť,“ uviedol Andrej Kiska. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

„Dnešný deň sa stáva významným míľnikom v našej kariére, ktorý by však nebol možný bez podpory a pomoci našich podriadených a zodpovedného vedenia našich nadriadených. Chceme preto ubezpečiť všetkých, že všetky naše vedomosti a schopnosti, ktoré sme nadobudli počas našej vojenskej kariéry, budeme využívať len v prospech Slovenskej republiky, v záujme zachovania jej obranyschopnosti a uchovania demokratických hodnôt,“ povedal nový brigádny generál Michalko.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Ozbrojené sily SR