Muža zabil oxid uhličitý z kvasiaceho vína, nadýchal sa ho v pivnici

Štyria muži v obci Dulovce v okrese Komárno vo štvrtok odpadli v pivnici po tom, ako sa nadýchali z plynov kvasiacej sa hroznovej šťavy.

21.09.2018 12:02
debata (6)

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová, 76-ročný muž išiel večer do svojej pivnice, kde mu prišlo nevoľno. „Na pomoc mu pribehol 68-ročný muž, ktorý bol u neho na návšteve. Ten ho chcel z miestnosti vytiahnuť, čo sa mu nepodarilo. Po vzniknutej panike sa obidvom snažil pomôcť aj 41-ročný sused a 16-ročný chlapec. Aj títo dvaja však v miestnosti upadli do bezvedomia. Na miesto boli okamžite vyslané záchranárske zložky, ktoré mužov z pivnice vytiahli a previezli do nemocnice. Táto udalosť sa žiaľ skončila tragicky, 76-ročný muž dnes v nemocnici zomrel. 68-ročný muž je naďalej hospitalizovaný a ďalší dvaja sú v domácom ošetrení,“ uviedla Bruchterová.

Každoročne dochádza v tomto období k zbytočným tragickým úmrtiam. Na svedomí to má hlavne kvasiaca sa hroznová šťava. Pri kvasení hrozna prichádza k uvoľňovaniu oxidu uhličitého. V menších a uzavretých miestnostiach kvasenie vytvára silnú koncentráciu a pri vdýchnutí môže viesť k bezvedomiu. Bezvládny človek sa nakoniec z dôvodu nedostatku kyslíka udusí. Polícia upozorňuje občanov, aby nepodceňovali silu tohto kvasiaceho sa moku. „Je veľmi dôležité, aby ľudia, ktorí vchádzajú do pivníc alebo miestností, kde burčiak kvasí predvídali možné nebezpečenstvo. Žiaľ, podobné tragédie sa raz za čas vyskytnú,“ podotkla hovorkyňa.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #víno #úmrtie #oxid uhličitý