Ďalší slovenskí vojaci sa vrátili z misie na Cypre

Profesionálni vojaci, ktorí uplynulý rok pôsobili v mierovej misii UNFICYP na Cypre, sa vrátili na Slovensko. V priestoroch Protilietadlovej raketovej brigády Vzdušných síl Ozbrojených síl SR v Nitre ich dnes slávnostne privítali minister obrany Peter Gajdoš a náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Daniel Zmeko. V rámci aktuálnej rotácie slovenských vojakov na Cypre sa vrátilo 67 vojakov, z toho štyri ženy. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

21.09.2018 16:58
OSSR: Privítanie vojakov z misie UNFICYP na Cypre Foto: ,
Minister obrany Peter Gajdoš (vľavo) privítal vojakov, ktorí sa vrátili z pôsobenia v misii UNFICYP na Cypre v priestoroch Protilietadlovej raketovej brigády VzS OS SR v Nitre.
debata (2)

“Naši vojaci sú na Cypre stabilnou a rešpektovanou bezpečnostnou zložkou. Potvrdzuje to aj fakt, že nám Organizácia Spojených národov od septembra zverila do pôsobnosti celý Sektor 4. A to môžu robiť naozaj iba tí najlepší z najlepších. Moje poďakovanie preto patrí každému jednému profesionálnemu vojakovi, ktorý zodpovedným plnením úloh prispel k šíreniu dobrého mena Slovenskej republiky a celých ozbrojených síl v zahraničí,“ povedal šéf rezortu obrany Peter Gajdoš.

„Prevzatie zodpovednosti za plnenie operačných úloh v celom Sektore 4 bolo a je jedinečným dôkazom profesionality nielen veliteľského zboru, ale všetkých príslušníkov OS SR vyslaných do misie UNFICYP v tejto rotácii,“ doplnil náčelník generálneho štábu Daniel Zmeko.

Cieľom pôsobenia slovenských vojakov na Cypre je udržiavať prímerie medzi znepriatelenými stranami v priestore nárazníkovej zóny. V mierovej misii UNFICYP sa doteraz vystriedalo takmer 3 300 príslušníkov Ozbrojených síl SR.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojaci #Cyprus #OSN #Ozbrojené sily SR #mierová misia #Peter Gajdoš #UNFICYP #Daniel Zmeko