Politici oceňujú kroky polície, treba odhaliť aj objednávateľov vraždy Kuciaka

"S potešením som prijal správu o tom, že polícia zatkla podozrivých z vraždy dvoch nevinných mladých ľudí. Zároveň oceňujem profesionálnu prácu vyšetrovateľov a prokuratúry," uviedol premiér Peter Pellegrini na sociálnej sieti.

27.09.2018 14:57 , aktualizované: 16:07
debata (12)

Pellegrini dodal, že vyšetrenie a potrestanie vinníkov je jednou z priorít jeho vlády. Verí, že sa skutok podarí objasniť a odhaliť jeho motív ako aj objednávateľov.

Ministerka ďakuje vyšetrovateľom aj svedkom

„Ďakujem každému jednému policajtovi, svedkovi a každému človeku, ktorý prispieva k objasneniu tejto brutálnej vraždy dvoch mladých ľudí,“ napísala ministerka vnútra Denisa Saková.

Saková tiež zdôraznila, že riadne vyšetrenie prípadu vraždy bolo a stále je jej najväčšou prioritou na poste ministerky vnútra. „Hoci z posunu vo vyšetrovaní mám nesmiernu radosť, k právoplatnému rozsudku vedie ešte dlhá cesta. Som naďalej pripravená vytvárať všetky podmienky pre vyšetrovací tím, aby si mohol tak ako doteraz riadne robiť svoju prácu,“ uvádza sa v reakcii Sakovej, ktoré poskytol tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

Danko verí, že sa podarilo dolapiť skutočných vrahov

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko oceňuje kroky polície pri dolapení podozrivých z vraždy. Danko tak reaguje v tlačovej správe, ktorú poskytol jeho hovorca Tomáš Kostelník. „ Aj postup polície pri tomto ohavnom prípade ukazuje, že Slovensko nie je nefunkčná diera. Verím, že sa polícii podarilo zadržať skutočných vykonávateľov popravy a rovnako vypátra aj objednávateľov vraždy,“ povedal Danko na margo zadržania ôsmich podozrivých v Kolárove.

V súvislosti s piatkovými demonštráciami zároveň prosí o zachovanie rozvahy. Ako vyhlásil dnes pred novinármi, apeluje na skutočnú slušnosť a korektnosť. „Demokracia je založená na tolerancii, zachovaní práv a slobôd všetkých občanov. Vo vypätých situáciách musíme mať dôveru v štát. Verme, že sú zadržaní skutoční páchatelia a vražda bude objasnená,“ uviedol.

Zároveň Danko poďakoval polícii, prokurátorom, znalcom i obhajcom, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. „Vyzývam na zachovanie zdravého rozumu v spoločnosti,“ do­dal.

K dnešnému zásahu polície sa vyjadrili aj opoziční politici a organizátori pochodov Za Slušné Slovensko.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka