Imrecze poskytol OLAF-u nové informácie ohľadom daňového podvodu

Odchádzajúci prezident finančnej správy František Imrecze sa stretol v Haagu s najvyššími predstaviteľmi Európskeho úradu pre boj proti podvodom (OLAF). Rokoval s generálnym riaditeľom OLAF Ville Itälä a šéfom inšpektorov Ernestom Bianchim. Informovala o tom finančná správa prostredníctvom tlačovej správy.

27.09.2018 18:50
Imrecze Foto: ,
Prezident Finančnej správy SR František Imrecze počas zasadnutia Výboru NR SR pre financie a rozpočet.
debata

„Problém s dovážaním podhodnoteného tovaru z Číny nie je iba problémom Slovenska, ide o celoeurópsky problém. Slovensko sa stalo terčom podvodného konania organizovaných zločineckých skupín, ktoré operujú a opakovane sa podieľajú na podvodoch v celej Európskej únii. Aktivitám týchto skupín čelia všetky krajiny Európskej únie,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré OLAF poskytol finančnej správe.

„Poskytli sme OLAF nové informácie a dáta, ktoré bude OLAF vyhodnocovať. Dohodli sme sa na jasne zadefinovaných krokoch tak, aby sme do konca decembra 2018 ukončili rokovania o správe OLAF,“ uviedol František Imrecze. OLAF tak bude pokračovať vo vyhodnocovaní nových dát, ktoré mu poskytla finančná správa. Od doručenia správy majú totiž členské štáty ročnú lehotu na vyjasnenie si pozícií a negociácie. Slovenskej finančnej správe bola správa doručená 22. decembra 2017.

Po skončení negociačnej fázy bude na Európskej komisii, aby pokračovala v komunikácii s členskými krajinami o otvorených otázkach. Európska komisia nevedie voči Slovensku žiadne konanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #daňový podvod #František Imrecze #OLAF