Dvaja policajti dosvedčili únos Vietnamca

V súvislosti s kauzou vietnamského manažéra Trinh Xuan Thanha vydal prokurátor pokyn na začatie trestného stíhania. Potvrdil to hovorca krajskej prokuratúry Michal Šúrek.

01.10.2018 20:36 , aktualizované: 21:14
Trinh Xuan Thanha, vietnam Foto: ,
Policajti vedú Trinh Xuan Thanha na súd vo vietnamskom Hanoji. Snímka je z konca januára tohto roka.
debata (826)

Dvaja policajti, ktorí boli v tom čase na letisku, dosvedčili, že zrejme boli svedkami únosu. Vo svojej výpovedi potvrdili, že videli, ako Vietnamca násilím odvliekli do vládneho lietadla Slovenskej republiky. Informácie priniesol Denník N.

Vypočuli už takmer všetkých policajtov a členov ochranky, ktorí sa minulý rok nachádzali na mieste činu, no väčšina z nich si spomínané udalosti podľa vlastných slov nepamätá. Výsluchu sa podrobil aj zástupca pasovej kontroly na letisku, ktorý mal na starosti kontrolu dokladov. Podľa jeho slov všetky pasy pochádzali z Vietnamskej socialistickej republiky a žiaden nebol vydaný na Slovensku.

Thanh pôsobil ako manažér štátnej ropnej spoločnosti PetroVietnam. V Nemecku sa usiloval o azyl, vlani 23. júla ho však v centre Berlína uniesli. Podľa niektorých médií Thanha do Vietnamu zavliekli cez Slovensko za účasti vládneho špeciálu. Slovenská vláda pred časom odmietla, že by bola do akcie vedome zapojená.

826 debata chyba
Viac na túto tému: #prokurátor #trestné stíhanie #kauza únosu Vietnamca