Danko: Partnerskú spoluprácu musíme rozvíjať na všetky svetové strany

Rakúske predsedníctvo v Rade EÚ, ale aj slovenské predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke (V4) patria medzi hlavné témy stretnutia predsedov parlamentov štátov Slavkovskej spolupráce, ktoré sa v stredu a vo štvrtok (4.10.) koná v Kroměříži na Morave.

03.10.2018 12:32
danko Foto: ,
Andrej Danko
debata (7)

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) predpokladá, že v diskusii šéfov rakúskeho, českého a slovenského parlamentu budú rezonovať i možnosti rozvoja medziparlamentnej spolupráce v regióne.

„Slovenská republika zotrváva na svojej pozícii silnej podpory európskeho projektu. Uvedomujeme si tiež, akú vysokú hodnotu má pre nás spojenectvo a partnerská spolupráca, ktoré sa snažíme rovnomerne rozvíjať na všetky svetové strany,“ uviedol v tejto súvislosti Danko.

Predseda NR SR zároveň upozornil, že kľúčovou pre spoluprácu členov Európskej únie je schopnosť počúvať názory svojich partnerov. „Potrebujeme si sadnúť za jeden stôl a viac sa navzájom počúvať, aj keď to možno zaberie viac času. Straty, ktoré môže spôsobiť presadzovanie názorov, o ktorých všetci zainteresovaní aktéri nebudú mať vedomosť a s ktorými sa nedokážu stotožniť, budú vždy omnoho bolestivejšie,“ poukázal Danko na riziká pre ďalší vývoj EÚ.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #krajiny V4