Najvyšší súd už dostal sťažnosti obvinených z vraždy Kuciaka voči väzbe

Najvyššiemu súdu SR boli predložené sťažnosti proti vzatiu do väzby trojice obvinených v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. "V zmysle Trestného poriadku o sťažnostiach rozhodne NS SR ako súd sťažnostný na neverejnom zasadnutí do piatich pracovných dní od predloženia sťažností na rozhodnutie," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Predmetnú vec dostal senát so sudcom Harabinom, rozhodne do piatich pracovných dní.

04.10.2018 15:32
SÚDY: Kauza vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Foto: ,
Obvinená Alena Zs. (uprostred) počas príchodu na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.
debata (3)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vzal v nedeľu do väzby obvinených Tomáša Sz., Miroslava M., Zoltána A. a Alenu Zs. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a za ďalšie trestné činy. Dôvodom na väzbu je možná obava, že by obvinení pokračovali v trestnej činnosti, mohli sa skrývať a ovplyvňovať svedkov. Rozhodnutie nie je právoplatné, okrem Zoltána A. ostatní traja obvinení podali proti tomu sťažnosť.

Štvorica je obvinená za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Dvoch obvinených, ktorí sú bratranci, zadržali policajti v Kolárove vo štvrtok 27. septembra ráno a v ich domoch urobili aj domové prehliadky. Tretieho zadržali v jeho bydlisku blízko Komárna. Tomáš Sz. je bývalý policajný vyšetrovateľ, jeho bratranec Miroslav M. bývalý vojak, Zoltán A. je podnikateľ. Podnikateľka Alena Zs. je stíhaná za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva.

Novinára a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka