Nebudeme v tomto štáte tolerovať žiadnu mafiu, vyhlásil Pellegrini

Nebudeme tu tolerovať žiadnu mafiu, ani pozemkovú, ani agromafiu, ani hocijakú mafiu v tomto štáte. Premiér Peter Pellegrini takto reagoval na slová jedného z farmárov, s ktorými sa stretol vo štvrtok po výjazdovom rokovaní vlády v obci Lekárovce v Sobranskom okrese. Ten predsedovi vlády povedal, že na Slovensku vznikla novodobá mafia, ktorá nestrieľa, ale ekonomicky ruinuje.

04.10.2018 16:46
Lekárovce Vláda farmári Foto: ,
Farmári protestovali pred obecným úradom v obci Lekárovce, kde zasadala vláda na výjazdovom rokovaní.
debata (60)

„Ak tvrdíte, že tu nejaká je, ja požiadam všetky orgány, ktoré majú do toho čo povedať, aby ju identifikovali, ak tu je, pomôžte im ukázať, ktorá je tá mafia, dokážme im tú vinu a zlikvidujme takéto konanie. To nebudeme tolerovať, aby tu hocijaké skupiny ovládali nejaké veci,“ vyslovil Pellegrini s tým, že to nikdy podporovať nebude. „A v tomto budem vždy na vašej strane,“ doplnil. Ako ďalej uviedol, nad nikým nedrží ochrannú ruku.

Počas rozhovoru adresovali farmári premiérovi viaceré svoje problémy. Povedal im, že sa na to bude pýtať. Farmári sa mu poďakovali za to, že si na nich našiel čas, zároveň ho pozvali na spoločné stretnutie. Pellegrini ho prijal s tým, že rád príde, najradšej na reálnu farmu.

60 debata chyba
Viac na túto tému: #farmári #Peter Pellegrini #protesty farmárov