Kto je obvinený v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Z úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice archeologičky Martiny Kušnírovej sú obvinené štyri osoby.

04.10.2018 17:30
debata (3)

Tomáš Sz.

Obvinený Tomáš Sz. (vľavo) po výsluchu štvorice... Foto: SITA, Jakub Julény
Tomáš Sz., kuciak Obvinený Tomáš Sz. (vľavo) po výsluchu štvorice obvinených na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici.

Bývalý policajný vyšetrovateľ. V polícii mal niekoľko disciplinárnych opatrení, riešili ho v súvislosti s viacerými pochybeniami, neskôr sa nechal preradiť na obvodné oddelenie a nakoniec odišiel do civilu. Absolvoval výcvik v bezpečnostnej agentúre European Security Academy. Venoval sa bojovému umeniu a mal pracovať ako ozbrojená stráž na lodi. V súčasnosti má v Kolárove obchod so zdravou výživou. Polícia a prokuratúra ho považujú za strelca, ktorý mal zavraždiť Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Miroslav M.

Obvinený Miroslav M. (vľavo) po výsluchu... Foto: SITA, Jakub Julény
Miroslav M., kuciak Obvinený Miroslav M. (vľavo) po výsluchu štvorice obvinených na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici.

Tomášov bratranec, ktorý mal podľa prokuratúry zohrať pri čine úlohu šoféra. Ako desiatnik pôsobil v Ozbrojených silách SR, ktoré mal opustiť pred piatimi rokmi.

Zoltán A.

Polícia privádza Zoltána A. do budovy... Foto: TASR, Dušan Hein
SR ŠTS väzba obvinení vražda Kuciak BBX Polícia privádza Zoltána A. do budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.

Podnikateľ, ktorý mal sprostredkovať objednávku vraždy. Zoltán má dlhy, jeho dlh v Sociálnej poisťovni dosahuje výšku približne 5 700 eur. Na konci leta dlhoval na daniach viac ako milión eur.

Alena Zs.

Obvinená Alena Zs. (uprostred) počas príchodu... Foto: SITA, Jozef Habočík
SÚDY: Kauza vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Obvinená Alena Zs. (uprostred) počas príchodu na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

Podnikateľka, ktorá si mala podľa prokuratúry objednať vraždu Jána Kuciaka. Vyplatiť za ňu mala 50-tisíc eur v hotovosti a 20-tisíc eur formou odpustenia dlhu, ktorý voči nej mal Zoltán A. Alena Zs. však zrejme nie je skutočným objednávateľom, ale len časťou dlhšej reťaze páchateľov, na ktorej konci stojí reálny strojca. Alena v minulosti podnikala s Talianmi, viacero jej firiem bolo ex offo zrušených. Podľa medializovaných správ mala vedieť veľmi dobre po taliansky, a preto mala tlmočiť aj pre Mariana Kočnera. Informácie o tom, že podnikateľ mal byť krstným otcom jej dcéry, Kočner priamo z väzby poprel, nepoprel však to, že sa s Alenou pozná.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka