Danko sa zúčastní na eurázijskom parlamentnom samite v Turecku

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko zajtra odcestuje do Turecka na Samit predsedov eurázijských štátov. Ide v poradí už o tretí ročník, ktorého zámerom je vytvorenie platformy pre štruktúrovanú diskusiu a výmenu názorov na aktuálne medzinárodné výzvy medzi národnými parlamentmi štátov Európy a Ázie.

06.10.2018 09:46 , aktualizované: 11:13
Andrej Danko Foto: ,
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).
debata (6)

Základná myšlienka samitu predsedov parlamentov má aj ústredný tematický podtitul Ekonomická spolupráca, životné prostredie a trvalo udržateľný rozvoj v Eurázii.

Predseda NR SR Andrej Danko absolvuje aj viacero bilaterálnych stretnutí. Medzi tie najvýznamnejšie patrí opätovné stretnutie s predsedom Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie Vjačeslavom Volodinom. „Mojou snahou je rozvíjať politický dialóg v prospech oboch našich krajín a prehĺbiť vzájomnú spoluprácu. Máme záujem rozvíjať pragmatické a konštruktívne vzťahy orientované na výsledok, s dôrazom na energetiku, obchod a investície, cestovný ruch a spoločné projekty, ako aj na užšiu priamu spoluprácu s regiónmi Ruskej federácie. Rusko naďalej ostáva jedným z dôležitých obchodných a investičných partnerov Slovenska mimo EÚ.“ Zdôrazňuje predseda NR SR Andrej Danko.

Na Samit prichádzajú predsedovia zákonodarných zborov viacerých krajín Ázie ako aj Európy. Svoju účasť potvrdili predseda Národného zhromaždenia Kórejskej republiky, predseda Veľkého národného zhromaždenia Tureckej republiky, predsedníčka Snemu Lotyšskej republiky, rovnako ako aj šéfovia parlamentov Maďarska, Bulharska, Srbska, Macedónska, Albánska, Moldavska, Arménska, Bieloruska, či Bosny a Hercegoviny. Podujatie chce svojim účastníkom ponúknuť možnosť rozvíjať dialóg a vymieňať si skúsenosti vo viacerých otázkach medzinárodného významu počnúc spoločnými globálnymi výzvami, cez obchod, trvalo udržateľný rozvoj, migračnú problematiku až po kybernetickú bezpečnosť.

Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #summit #Andrej Danko #Vjačeslav Volodin