Do slovenských nemocníc pribudne 136 röntgenových prístrojov

Do slovenských nemocníc pribudne 136 nových RTG prístrojov. Celková hodnota zákazky bude 20,6 mil. eur bez DPH. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva vo svojej tlačovej správe. V pondelok vyhlásilo verejné obstarávanie.

08.10.2018 15:54
debata (1)

Pilotný projekt nákupu RTG prístrojov už spustili v Univerzitnej nemocnici Bratislava, doteraz tam dodali 24 nových zariadení. "Postupne obnovujeme prístrojovú techniku v nemocniciach, pacienti si zaslúžia byť diagnostikovaní a liečení na kvalitných prístrojoch. Som rada, že prvé nové RTG prístroje majú k dispozícii už v tomto koncovom zdravotníckom zariadení, kde sa liečia aj tie najvážnejšie prípady. Pomáha to ku kvalitnejšej a rýchlejšej diagnostike,“ uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Ďalších 136 prístrojov pribudne aj v iných slovenských nemocniciach. Verejné obstarávanie, v ktorom ich nakúpia, bude mať dve kolá. Vďaka elektronickej aukcii ministerstvo očakáva výraznú úsporu.

Ministerstvo vyhlásilo verejné obstarávanie aj na nové infúzne pumpy. "Využívané budú následne napríklad na operačných sálach, neonatologických a iných oddeleniach. Celkovo dodajú do nemocníc 2 300 nových infúznych púmp, dokovacích staníc a potrebného príslušenstva,“ uzavrel generálny riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky MZ SR Martin Smatana. Obstaraná technika bude mať aj 5-ročný servis, aby sa zabezpečil efektívny nákup počas očakávanej životnosti prístrojov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #verejné obstarávanie #rontgen