Obvinení z vraždy novinára Kuciaka a Kušnírovej zostávajú vo väzbe

Obvinení z vraždy novinára Kuciaka Tomáš S., Miroslav M. a Alena Z. zostávajú vo väzbe. Najvyšší súd ich sťažnosti zamietol ako nedôvodné.

09.10.2018 11:19
SR ŠTS väzba obvinení vražda Kuciak BBX Foto: ,
Polícia privádza jedného z obvinených (vpravo) do budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.
debata (68)

„Senát má za to, že dôvody väzby, tak ako ich konštatoval sudca pre prípravné konanie pretrvávajú,“ informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

O sťažnostiach obvinených rozhodoval senát 4 T v zložení Pavol Farkaš, Štefan Harabin a Patrik Príbelský.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vzal v nedeľu 30. septembra do väzby obvinených Tomáša Sz., Miroslava M., Zoltána A. a Alenu Zs. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a za ďalšie trestné činy. Dôvodom na väzbu je možná obava, že by obvinení pokračovali v trestnej činnosti, mohli sa skrývať a ovplyvňovať svedkov. Okrem Zoltána A. zvyšní traja obvinení podali sťažnosť.

Štvorica je obvinená za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Dvoch obvinených, ktorí sú bratranci, zadržali policajti v Kolárove vo štvrtok 27. septembra ráno a v ich domoch urobili aj domové prehliadky. Tretieho zadržali v jeho bydlisku blízko Komárna. Tomáš Sz. je bývalý policajný vyšetrovateľ, jeho bratranec Miroslav M. bývalý vojak, Zoltán A. je podnikateľ. Podnikateľka Alena Zs. je obvinená z objednávky vraždy Kuciaka.

Novinára a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka