Fico: Miliónová odmena sa nemôže vzťahovať na obvineného

Odmena milión eur, ktorú štát vypísal za informácie vedúce k odhaleniu vrahov novinára Jána Kuciaka, sa podľa expremiéra a šéfa Smeru Roberta Fica nemôžu vzťahovať na obvineného. "Ten rozpráva preto, lebo sa bojí, to nemá nič s tým spoločné," povedal na tlačovej besede.

09.10.2018 16:47
snem SMER, Robert Fico, Foto: ,
Robert Fico.
debata (16)

Skutočnosť, že býval v bytovke vedľa podnikateľa Mariana Kočnera, ktorého podľa medializovaných informácií jeden z obvinených označil za objednávateľa vraždy, Fico prirovnal k situácii jeho známej, ktorej záhrada susedí s múrom väznice.

„Ako ja môžem vedieť, kto je a kto nie je podozrivý, to je predsa vec polície,“ povedal s tým, že ako právnik rešpektuje prezumpciu neviny. „Pokiaľ nebude právoplatný rozsudok, ja nebudem nič komentovať,“ dodal.

Podľa medializovaných informácií jeden zo štvorice obvinených v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Zoltán A. spolupracuje s vyšetrovateľmi, pričom údajne označil za objednávateľa vraždy podnikateľa Kočnera. To potvrdila aj jeho advokátka, následne to však poprela. Kočner je momentálne vo väzbe pre obvinenie v kauze miliónových zmeniek, ktorých vyplatenie žiadal na súde.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #vražda novinára Jána Kuciaka