Developer Róbert Číž v kauze Glance House je nevinný, rozhodol súd

Developer v kauze bytovky Glance House Róbert Číž je nevinný. Vo štvrtok o tom rozhodol Krajský súd v Bratislave, ktorý tak zamietol odvolanie prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). TASR o tom informoval hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

11.10.2018 16:55
debata

„Krajský súd v Bratislave rozhodol tak, že odvolanie prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR vo vzťahu k obzvlášť závažnému zločinu podvodu zamietol, a tým je oslobodzujúci rozsudok v tejto časti právoplatný. V časti týkajúcej sa prečinu krivého obvinenia senát Krajského súdu v Bratislave vyhovel odvolaniu prokurátorky a v tejto časti rozsudok Okresného súdu Bratislava II zrušil a vec mu vrátil na ďalšie konanie,“ uviedol Adamčiak.

V kauze bytovky Glance House podala špeciálna prokuratúra obžalobu na bývalých spoločníkov developerskej firmy ešte v roku 2015. Obžalobu prokuratúra podala na druhý pokus na Okresnom súde Bratislava II. Špeciálny súd jej vrátil v novembri 2012 prípad na došetrenie, pretože na podvod z ich strany nevidel dosť dôkazov. Podľa denníka Sme sa podnikateľ Róbert Číž snažil, aby budova nepripadla ľudom okolo podnikateľa Mariana K.

Kauza ohľadom bytovky Glance House spočíva v spore bývalých spoločníkov developerskej firmy ohľadom vlastníctva bytového domu v Bernolákove. Nehnuteľnosť na katastri blokoval ÚŠP. Šéf katastra mal aj napriek tomu prevod bytovky povoliť, a to na základe údajného listu bývalého generálenho prokurátora Dobroslava Trnku, ktorým sa malo zaistenie majetku zrušiť. Budovu následne previedli na ďalšiu firmu, ktorá bola v konkurze.

debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Glance House