Sprostredkovateľa Kuciakovej vraždy prevezú do Bratislavy

Zoltán A., ktorý v súčasnosti čelí obvineniu z úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice archeologičky Martiny Kušnírovej, by sa mal v stredu ukázať v Bratislave.

12.10.2018 23:06
SR ŠTS väzba obvinení vražda Kuciak BBX Foto: ,
Polícia odvádza Zoltána A. - jedného z obvinených z budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.
debata (131)

Človek, ktorého polícia označuje za sprostredkovateľa objednávky, čelí na Okresnom súde Bratislava V obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo mu hrozí sedem rokov až dvanásť rokov za mrežami.

Video

„OS Bratislava V v zmysle ustanovení Trestného poriadku požiadal o predvedenie (eskortu) obžalovaného, ktorý je momentálne vo výkone väzby v inej trestnej veci,“ informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. To znamená, že Zoltána A., ktorý kontaktoval údajných vykonávateľov vraždy, privedú na súd v Petržalke ozbrojenci.

Zoltán A. má – podľa portálu dlžnik.sk – k 31. augustu 2018 daňový nedoplatok vo výške 1 080 660,35 eur.

Zoltán A. počas vyšetrovania dvojnásobnej vraždy označil podnikateľa Mariana Kočnera ako hlavného objednávateľa. Najnovšie informácie hovoria o blízkom vzťahu medzi Alenou Zs., ktorá je obvinená z objednania vraždy, a Kočnerom. Stretnúť sa mali len mesiac pred vraždou.

Zoltána A. sa s Alenou Zs. poznal dlhé roky. Ako objednávateľa mal označiť Kočnera, čo naznačuje aj uznesenie Špecializovaného trestného súdu o vzatí všetkých štyroch obvinených do väzby. V tom sa uvádza, že vyjadrenie obvineného „nasvedčuje skutočnosti, že objednávateľom vraždy mala byť osoba, ktorá je momentálne vo väzbe v inej trestnej veci“.

Z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a z ďalších trestných činov obvinila polícia 28. septembra štyri osoby. Strelcom mal byť bývalý policajný vyšetrovateľ Tomáš Sz., ktorému pomáhal jeho bratranec a bývalý vojak Miroslav M. Podnikateľa Zoltána A. vyšetrovatelia považujú za sprostredkovateľa a za objednávateľa vraždy označujú Alenu Zs. z Komárna. Od 30. septembra sú na základe rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici všetci štyria vo väzbe.

© Autorské práva vyhradené

131 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka