Finančná skupina Penta odmieta tvrdenia, že podnikala s Kočnerom

Skupina Penta vyhlasuje, že nikdy nepodnikala a nemala ani žiadne spoločné podnikateľské záujmy či projekty s obvinených podnikateľom Mariánom Kočnerom. "Odmietame preto všetky nepodložené mediálne konštrukcie a špekulácie, ktoré by skupinu Penta spájali s akýmikoľvek aktivitami Mariána K," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti, ktoré poskytol jej hovorca Gabriel Tóth.

18.10.2018 11:24
debata (7)

„K medializovaným informáciám o zmenkách, týkajúcich sa osoby podozrivej z trestnej činnosti, chce Privatbanka informovať, že v súčasnosti aktívne koordinuje svoj postup s dozorujúcou prokurátorkou. Zároveň prijala rozhodnutie, že v prípade predloženia zaistených zmeniek ich neprijme na plnenie, a to ani v prípade, že predložené splatné zmenky budú rubopisom (prevod vlastníctva zmenky písomným vyhlásením majiteľa na opačnej strane listiny, pozn. SITA) prevedené na tretiu osobu,“ vyhlásila spoločnosť.

Podľa medializovaných informácii zaistili u v súčasnosti väzobne stíhaného podnikateľa Mariána Kočnera tridsať zmeniek v súhrnnej hodnote 10,7 milióna eur. Podľa denníka SME zmenky Mariánovi Kočnerovi vystavila firma Penta Funding zo skupiny Penta. „V praxi to znamená, že Marián Kočner spoločnosti požičal peniaze,“ napísal denník.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #zmenky #Marian Kočner