Fico by sa mal odsťahovať z Bonaparte, mieni Erik Tomáš

Predseda koaličného Smeru Robert Fico by sa mal odsťahovať z bytu v komplexe Bonaparte. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo poslanec Národnej rady SR Erik Tomáš (Smer).

21.10.2018 15:44
erik tomáš Foto: ,
Poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer) počas rokovania 33. schôdze NR SR.
debata (86)

„Ja sám si myslím, že by si to mal už vyriešiť, aby už nepokračovali takéto útoky. Robert Fico si to, pokiaľ viem, už rieši,“ povedal Tomáš s tým, že predseda Smeru si musí dávať pozor, kde sa presťahuje.

Tomáš sa spolu s poslancom Národnej rady SR Igorom Matovičom (OĽaNO) vyjadrovali aj k Mariánovi Kočnerovi. Tomáš uviedol, že ho nepozná a nestretol sa s ním. Líder hnutia OĽaNO potvrdil, že sa pred rokmi s ním stretol vo Five Star Residence. Podľa neho to bolo len jedenkrát a bavili sa spolu asi dve hodiny. Potvrdil, že rozhovor sa uskutočnil v roku 2011. Zároveň verí, že sa pri raziách objavia nahrávky s politikmi a nemá nič proti tomu, aby bol zverejnený aj ich rozhovor.

Podľa Tomáša je Kočner „postavička, ktorá irituje celé Slovensko, vrátane neho.“ Podľa Matoviča je to „dieťa Smeru“. Líder OĽaNO tvrdí, „že Robert Fico ho na vlastných prsiach nadájal.“ „Vy ste ho chránili pri každom jednom podvode“, doplnil. Podľa Tomáša však nejde o pravdu, ide len o „Matovičove taľafatky“.

V otázke zastropovania dôchodkového veku sa politici nezhodli. „Nám nejde ani tak o strop samotný, ide nám o úľavy pre matky,“ povedal Matovič. Poslanec Smeru uviedol, že OĽaNO najskôr sľúbilo podporu, potom prestali s ich vyjednávačom komunikovať a po skončení rozpravy prišli s tým, že majú nový návrh.

Tomáš uviedol, že Smer chce zabrániť tomu, aby ešte aj 70-roční ľudia pracovali. „Ak novela neprejde, vy budete za to zodpovední. Vy ste otočili len preto, že ide o návrh z dielne Smeru a Roberta Fica a nechcete pripustiť naše malé víťazstvo,“ povedal Tomáš, ktorý zároveň apeloval na Matoviča, aby dal členom hnutia voľnú ruku pri hlasovaní. Poznamenal, že vie o niektorých poslancoch, ktorí by chceli tento návrh podporiť. Matovič uzavrel, že nikdy nikomu v klube neprikazoval, ako má hlasovať.

86 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Marian Kočner #Igor Matovič #Bonaparte