Limuzíne s Pellegrinim skočil do cesty jeleň, premiér bude nosiť golier

Premiér Peter Pellegrini (Smer) potvrdil, že mal cestou na utorkové výjazdové rokovanie vlády dopravnú nehodu. Na svoj program v Kežmarku prišiel však načas. Pri strete so zvieraťom sa ľahko zranil vodič auta, ošetrili ho na mieste a prevoz do nemocnice nebol nutný. K zrážke došlo na úseku cesty medzi Popradom a Veľkou Lomnicou.

23.10.2018 11:13 , aktualizované: 15:34
SR Kežmarok vláda rokovanie výjazdové KEX Foto: ,
Na snímke vpravo predseda vlády SR Peter Pellegrini prichádza na výjazdové rokovanie vlády v Kežmarku.
debata (63)

Ako premiér uviedol, na dnešnú cestu „nezabudne“. Vysvetlil, že pri presune do Kežmarku im priamo na vozidlo skočil jeleň. „Zaregistroval som veľkú ranu, ktorá smerovala na predný čelný stĺpik vozidla. Vyrazili airbagy, praskli okná. Vodič zareagoval veľmi dobre, vozidlo zbrzdil. Nezišli sme z cesty. S nikým sme sa nezrazili. Následne som prestúpil do druhého sprievodného vodidla,“ priblížil.

Premiér je zdravotne v poriadku. Potvrdil to po vyšetrení v popradskej nemocnici. Išlo o jeho prvú dopravnú nehodu vo funkcii ústavného činiteľa.

„Vyšetrenie nepreukázalo nič vážne, môže ísť len o ľahké podvrtnutie chrbtice. Vyfasoval som golier, ktorý si mám založiť, keď cestujem v aute a prípadne ďalších niekoľko dní, kým sa mi to ustáli. Iné zranenia CT neodhalilo,“ povedal Pellegrini.

Doplnil, že počas jazdy on ani vodič nestihli zaregistrovať, že sa k autu blíži jeleň a nehode sa nedalo predísť. Naozaj si na cestách musíme dávať všetci pozor. Stret so zverou je veľmi nepríjemný. Ďakujem Bohu, že sme toho jeleňa netrafili o trošku neskôr, keď už by bol na kapote a cez čelné sklo sa mohla stať väčšia tragédia," uzavrel s tým, že na utorkové rokovanie vlády nezabudne veľmi dlho.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #zrážka #jeleň #limuzína #Peter Pellegrini