Pri Rožkovanoch došlo k vážnej nehode sanitky s autom

Hasiči zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na štátnej ceste číslo I/68 v katastri obce Rožkovany, okres Sabinov. Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová informovala, že pri nehode sa zrazilo osobné auto a sanitka Záchrannej zdravotnej služby.

24.10.2018 14:26
debata (2)

„Sanitka skončila po náraze mimo vozovky v poli,“ uviedla hovorkyňa s tým, že udalosť si vyžiadala troch zranených, z toho jedno dieťa. „Zranení sú momentálne v ošetrení,“ uzavrela Farkasová. Na mieste zasahovali traja hasiči s jedným kusom techniky.

Ako pre TASR uviedla hlavná lekárka košickej záchranky Ľubica Bajerovská, autonehoda sa stala okolo 9.25 h medzi obcami Červenica pri Sabinove a Rožkovany. Išlo o zrážku sanitky ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a osobného vozidla Peugeot 206, ktoré premávalo v protismere. „Vodička prešla po šmyku do protismeru jazdy našej sanitky a došlo k nárazu a stretu s našou sanitkou,“ vysvetlila.

Podľa jej ďalších slov bola v aute asi 25-ročná vodička spolu s osemmesačným dieťaťom, v sanitke sa nachádzala trojčlenná posádka. Všetkých účastníkov dopravnej nehody previezli do prešovskej nemocnice. Po ošetrení štyroch z nich prepustili do domácej liečby. Ženu si v nemocnici nechali, podľa informácií TASR by mala byť mimo ohrozenia života.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda