Šesťročná Nina zomrela na dehydratáciu. Lekárky z Trenčína obvinili

Policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vzniesol obvinenie dvom lekárkam vo veku 48 a 31 rokov za prečin usmrtenia maloletej Niny v dôsledku jej hospitalizácie vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne.

24.10.2018 18:30
Trenčín, nemocnica Foto: ,
Fakultná nemocnica v Trenčíne.
debata (3)

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinené mali ako ošetrujúce lekárky FN v Trenčíne porušením dôležitých povinností vyplývajúcich z ich zamestnania zanedbať zdravotnú starostlivosť pri ošetrovaní hospitalizovanej maloletej pacientky. „Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej trvá. Viac informácií budeme môcť poskytnúť po ukončení vyšetrovania,“ doplnila Antalová.

Šesťročnú Ninu prijali do trenčianskej nemocnice v roku 2013 s podozrením na črevnú chrípku. Tam sa jej stav zhoršil, previezli ju do Bratislavy, kde zomrela. Rodičia podali trestné oznámenie.

Ľubomír Chuchel, otec dievčatka pre tvnoviny.sk povedal: „Vedeli sme, že musí isť na infuznu liečbu. Upozorňovali sme na to na príjme.“ Lekári v nemocnici na Kramároch dievčatko 45-minút neúspešne oživovali. V prepúšťacej správe sa podľa webu spomína ako príčina úmrtia dehydratácia, septický šok, ťažká sepsa.

Podľa Pavla Kováča z tlačového odboru Úradu komisára pre deti, úrad na základe podnetov rodičov od mája 2018 venuje maximálnu pozornosť úmrtiam maloletých v zdravotníckych zariadeniach. Pri objasňovaní týchto prípadov kontaktovala Viera Tomanová a jej pracovníci Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Ministerstvo zdravotníctva SR, Ministerstvo spravodlivosti SR a týmito prípadmi sa jej pričinením začala zaoberať aj Generálna prokuratúra SR.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #smrť dieťaťa #Fakultná nemocnica v Trenčíne