Tomáš a Rajtár si navzájom vyčítali hlasovanie s fašistami

Konflikty z noci v parlamente, počas ktorej neprešla novela ústavy týkajúca sa nových pravidiel voľby ústavných sudcov, mali pokračovanie aj v relácii TV Pravda Ide o pravdu.

25.10.2018 14:24
debata (94)

Poslanec Erik Tomáš (Smer) rázne odmietol, že by sa koalícia spojila pri hlasovaní s kotlebovcami. Jeho politický oponent Jozef Rajtár (SaS) zase tvrdí, že zo Smeru utekajú jeho čelní predstavitelia. Tomáš to poprel a Rajtárovi vyčítal, že predseda jeho strany Richard Sulík sa absolútne diskvalifikoval stretnutím s Marianom Kočnerom.

Tomáš rázne odmietol akékoľvek špekulácie o možnej spolupráci koalície s extrémistami z ĽS NS. „Vládna koalícia sa nespojila s kotlebovcami, ani fašistami, ak tak chcete, pretože zákon, resp. novela ústavy neprešla,“ povedal poslanec. „Jediný, kto v ten deň hlasoval s kotlebovcami, bola opozícia na čele s SaS vrátane pána Rajtára. Vtedy prešiel zákon o advokácii, kde opozícia spolu s kotlebovcami zahlasovali za a tento zákon o advokácii prešiel do druhého čítania,“ vyhlásil Tomáš.

Rajtár si myslí, že predkladaný návrh novely bol lepší ako súčasný stav. Pozmeňovací návrh poslanca Róberta Madeja (Smer), ktorý pri menovaní sudcov obchádzal prezidenta, však bol podľa neho sabotážou na poslednú chvíľu. „Keďže aj kotlebovci, ktorí sa zjavne nejakým spôsobom dohovárali s vládnymi stranami a s vládnou stranou Smer, zlyhali, lebo bol obrovský nápor verejnosti. Verejnosť sa divila, čo sa to v tom parlamente deje, podobalo sa to tej tzv. noci dlhých nožov za Mečiara. A pod tým náporom aj kotlebovci nezahlasovali za finálnu úpravu, aby neumožnili Robertovi Ficovi utiecť (na Ústavný súd, pozn. red.),“ myslí si Rajtár.

Viac v relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu.

Video

© Autorské práva vyhradené

94 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Rajtár #Erik Tomáš #Zuzana Martináková #Ide o pravdu