Začal sa Týždeň vedy a techniky na Slovensku

Začal sa 15. ročník Týždňa vedy a techniky, ktorý potrvá do nedele 11. novembra. Mottom tohto ročníka je 15 rokov stretnutí s vedou! Objavuj ju s nami. Ministerstvo školstva v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) v rámci Týždňa vedy a techniky zorganizovalo viacero zaujímavých podujatí.

05.11.2018 10:24
debata (3)

Každoročne sa počas Týždňa vedy a techniky uskutočnia po celom Slovensku stovky podujatí zameraných na popularizáciu vedy a techniky. Zoznam všetkých podujatí je dostupný na webovej stránke www.tyzdenvedy.sk.

Dnes je na programe slávnostné vyhlásenie výsledkov fotografickej a výtvarnej súťaže, počas ktorého si budúci výtvarníci a fotografi prevezmú diplomy a vecné ceny. Cieľom tejto súťaže je zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a techniku, vedecké bádanie a popularizáciu vedy a techniky na Slovensku. Téma tohtoročnej výtvarnej súťaže bola Môj prvý dotyk s vedou, téma fotografickej súťaže znela Môj experiment.

CVTI SR pripravilo v utorok 6. novembra pre verejnosť podujatie Utorok so psychológiou, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti, čo všetko psychológia skúma a ako nám dokáže pomôcť v bežnom živote. Podujatie bude rozdelené na dve samostatné prednášky, predpoludním o 09:00 a popoludní o 17:00. Každá z prednášok sa bude venovať inej téme z oblasti psychológie. Predpoludním bude na tému Závislosti v našom živote: Internet, sociálne siete a kyberšikana prednášať detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková. Popoludní budú na tému Neuropsychológia nie je len o zhoršenej pamäti prednášať dvaja hostia – Michal Hajdúk a Petra Brandoburová.

Týždeň vedy a techniky zavíta 8. a 9. novembra na výstavisko v Inchebe. Návštevníci sa môžu zúčastniť na dvoch podujatiach. Tým prvým je interaktívna výstava Veda netradične, na ktorej bude vo vystavovateľských stánkoch množstvo zaujímavých exponátov zo sveta vedy a techniky. Druhým podujatím v Inchebe je Festival vedy a techniky AMAVET. História festivalu sa v tomto roku prehupne do tretieho desaťročia a jeho 21. ročník sa opäť stane živnou pôdou na objavenie talentov v oblasti vedy a techniky.

Pre odbornú verejnosť je dňa 8. novembra pripravená Národná konferencia na tému Veda a technika na Slovensku a v medzinárodnom výskumnom a vzdelávacom priestore – Smerovanie ku kvalite a vedomostiam. Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku, ktorý bude vo štvrtok 8. novembra.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #CVTI #Týždeň vedy a techniky