SaS žiada vysvetlenie, prečo boli Blaha a Fico na Kube

Strana Sloboda a Solidarita žiada ministra financií Petra Kažimíra, aby verejnosti objasnil, konkrétne s akým mandátom šli poslanci Robert Fico a Ľuboš Blaha na obchodné rokovania s kubánskymi predstaviteľmi.

06.11.2018 12:09
debata (97)

Vzhľadom na to, že poslanci Národnej rady SR nechodia rokovať do zahraničia za ministerstvo financií, ministerstvo hospodárstva a ani slovenskú Eximbanku, považujú liberáli angažmán poslancov Fica a Blahu za atypické a teda podozrivé.

„Vysvetlenie ministra financií Kažimíra je teda mimoriadne dôležité, aby sa potvrdil účel cesty vo verejnom záujme, a nie napríklad snahy o pranie špinavých peňazí alebo iné nekalé konanie, nehodné poslanca Národnej rady SR,“ tvrdí SaS.

Robert Fico návštevu Kuby vysvetlil obchodnými rokovaniami, ktoré podľa neho majú viesť k efektívnejšiemu modelu financovania slovenských projektov zo strany slovenskej Eximbanky. Poslanec Fico doslova napísal, že „riešenie spočíva v medzivládnej dohode, na podpísanie ktorej máme platné vnútroštátne právo a ktorá by v podstate umožnila štátnym rozpočtom obidvoch krajín vstúpiť do reťazca finančných nástrojov potrebných na zabezpečenie dostatočného a bezpečného financovania.“ Poslanec Fico tvrdí, že na takéto rokovanie šiel po dohode s ministrom financií Petrom Kažimírom.

97 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Kuba #Ľuboš Blaha #zahraničná cesta #SASKA