Danko svoju rigoróznu prácu opäť sprístupní verejnosti. Pozrite si video

Predseda parlamentu Andrej Danko sa po konzultácii so svojím právnikom rozhodol svoju rigoróznu prácu opätovne zverejniť a poskytnúť ju knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

06.11.2018 14:37 , aktualizované: 19:00
debata (600)
Video

„Do roku 2018 som o svojej práci nepočul a ani sa o ňu nezaujímal. Dvadsať rokov bola v knižnici ako každá iná, každý kto chcel k nej mal prístup, ale je samozrejmé, že som zbystril pozornosť, keď sa ma stranícky denník začal na prácu pýtať. Začal som si pozerať veci okolo mojej práce a požiadal som právnika, nech mi ju nájde. Ten mi povedal, že moja práca na škole nie je. Jeden kus zmizol a druhý kus je registrovaný pod menom Juraj Danko.“ vyjadril sa predseda parlamentu v súvislosti so záujmom médií o jeho rigoróznu prácu.

„Jediné, čo som urobil bolo, že som požiadal školu, aby sa táto práca dostala do osobitného režimu, v ktorom je garantované, že nie je manipulovaná, že je zviazaná tak ako som ju napísal, a nestratí sa,“ vyjadril sa.

Danko prácu opäť zverejní

Po konzultácii so svojím právnikom sa však Danko rozhodol, že ju dá knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici opätovne k dispozícii. Vedenie univerzity hneď po skončení tlačovej besedy informoval, že jej zasiela písomné stanovisko o opätovnom sprístupnení svojej rigoróznej práce.

Denník Pravda sa opýtal rektora banskobystrickej univerzity Vladimíra Hiadlovského, kedy bude rigorózna práca dostupná v knižnici a v akom režime. „Rigorózna práca Andreja Danka bude bezodkladne sprístupnená v knižnici UMB v súlade s doručeným stanoviskom, o jej opätovnom sprístupnení,“ reagoval stručne rektor.

Mediálne lynčovanie

V súvislosti s pretriasaním tejto kauzy v médiách sa Danko vyjadril, že žijeme v dobe, kde existujú dva druhy smrti, mediálna a tou druhou je smrť fyzická.

„Za tri roky som už zažil niekoľko pokusov o moju mediálnu smrť. Pripomeniem vám, ako ste niektorí písali, že som sfalšoval podpis, ako ste písali, že som nariadil čítať listy, ako som človek ktorý poslal fyzicky zlikvidovať Igora Matoviča. Chápem pozíciu medií, ale ruku na srdce, kto ste potom napísali pravdu,“ dodal predseda parlamentu.

Jarjabek vs. Maďarič o pokuse odvolávať Danka

Video

V súvislosti s utajením svojej práce mal dnes Andrej Danko čeliť odvolávaniu, ku ktorému však nedošlo, keďže za program mimoriadnej schôdze hlasovalo 64 poslancov a proti sa vyjadrilo 65.

Danko výsledok hlasovania komentoval slovami, „že každý, kto chápe parlamentnú matematiku rozumie, že schôdza dopadla tak ako dopadla a to, čo predviedla opozícia nepotrebuje komentár.“

„Videl som množstvo zloby a agresivity, ale útočiť na vysoké školy potrebuje silný žalúdok,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

600 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #rigorózna práca