Nepoučiteľný mladík: prebiehal cez cestu, zabilo ho auto

Po zrážke s autom zahynul v Košiciach na Herlianskej ceste 22-ročný chodec. K tragédii došlo krátko po 16.30 h, keď mladík bez reflexných prvkov prebiehal cez cestu pri miestnom autobazári. Zrazilo ho auto zn. Škoda Octavia, s ktorým vodič (63) smeroval do mesta. Informovala o tom v utorok polícia.

06.11.2018 16:17
debata (6)

„Chodec pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo, u nebohého chodca bude požitie alkoholu zisťované pri pitve,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Presná príčina vzniku dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava. V tejto súvislosti vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Podľa doterajších zistení mladík aj pred niekoľkými dňami na tom istom úseku prebehoval cez vozovku, pričom dostal za porušenie povinností chodca blokovú pokutu. Polícia upozorňuje na časté prípady, keď sa chodci po ceste pohybujú nesprávnym spôsobom a navyše bez akéhokoľvek reflexného označenia. V tomto roku ide na území Košického kraja o desiatu dopravnú nehodu s úmrtím chodca.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #tragická dopravná nehoda