Kotleba má v parlamente o poslanca menej

Poslanec Národnej rady SR Juraj Kolesár odišiel k 6. novembru z poslaneckého klubu Ľudovej strany Naše Slovensko.

07.11.2018 10:17 , aktualizované: 17:38
kolesár Foto: ,
Juraj Kolesár skladá poslanecký sľub.
debata (15)

Bez Kolesára zostáva klubu v parlamente 13 poslancov. Ako uviedol dnes na tlačovej besede podpredseda klubu Martin Beluský, strana Kolesára vyzýva, aby sa vzdal mandátu poslanca NR SR.

Podľa Beluského patril Kolesár k najmenej aktívnym poslancom klubu, aj NR SR. „Za celé obdobie mal šesť faktických poznámok, raz vystúpil v rozprave, podpísal sa pod jeden zákon. Na straníckych akciách na východe Slovenska, odkiaľ pochádza, sa naši prívrženci pýtali na jeho aktivitu. Jeho aktivita nebola žiadna a sám sa nezapájal,“ vyhlásil Beluský.

Kolesár podľa Beluského v októbri dostal niekoľko úloh, aby sa jeho aktivita zlepšila. Mal za úlohu interpelovať vládu a mal sa podieľať na príprave zákonov. „On sa namiesto toho zosypal a listom oznámil vystúpenie z klubu. Nemal odvahu prísť nám to povedať z očí do očí. Neprišiel ani na rokovanie klubu. Aj v utorok sa nám vyhýbal,“ povedal Beluský.

„K vyhláseniu strany ĽS NS môžem len konštatovať, že sú to ich prekrútené fakty a konšpirácie, za mňa bude hovoriť moja práca v NR SR,“ uviedol v reakcii poslanec Kolesár. Mandátu sa podľa vlastných slov určite nevzdá. „Napokon sám predseda strany ma prijal na kandidátku do parlamentných volieb a občania SR si ma zvolili na základe mojich aktivít v strane pre Slovensko. Určite spravím všetko preto, aby som ich nesklamal,“ zdôraznil. Svoj odchod zo strany považuje poslanec za politickú nutnosť. „V strane som nemal dostatok príležitostí presadzovať svoje vlastné – národné a kresťanské aktivity. V prvom rade by sme si mali všetci uvedomiť že nám ide o blaho Slovenska. Viac už nemám čo k tomu dodať,“ dodal Kolesár.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #ĽSNS #poslanecký mandát