Saková: Bašternáka vyšetrujú v ďalších troch veciach

V súvislosti s menom Ladislava Bašternáka je začaté trestné stíhanie v ďalších troch veciach. V relácii TV Pravda Ide o pravdu to potvrdila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer).

08.11.2018 11:53
debata (71)

„Prebieha riadne vyšetrovanie, a to na základe skutkov, ktoré sme jednak odhalili operatívnou činnosťou Finančnej polície, jednak na základe výsledkov, ktoré nám poskytla Finančná správa a aj na základe medializovaných informácií niektorých poslancov,“ vyhlásila Saková.

Video

Podľa ministerky ide o veci, ktoré „sú prienikom skutkov, ktoré nastali v nejakom období a prebieha riadne živé vyšetrovanie“. Saková už v stredu poďakovala policajtom a prokurátorom, ktorí na prípade pracovali. Rovnako ako vtedy, aj dnes v TV Pravda pripomenula, že rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, pretože Bašternák síce svoju vinu priznal, voči rozsudku sa však odvolal.

K bývaniu bývalého premiéra a predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý už roky žije v komplexe Bonaparte a prenajíma si byt patriaci Bašternákovi, sa vyjadrila len stroho. „To je skutočne na osobnom rozhodnutí predsedu strany,“ skonštatovala ministerka. Dodala, že v kauze podozrivých prevodov v tejto bytovke, na ktorú trestným oznámením upozornil opozičný poslanec Jozef Rajtár (SaS), je začaté trestné stíhanie vo veci.

„Čakáme na jeden znalecký posudok, aby sme v tej veci vedeli pokračovať,“ povedala a dodala, že viac informácií o tomto vyšetrovaní nemá.

Saková bližšie nekomentovala, aký je pokrok vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej s tým, že na prípade sa ďalej pracuje. „Máme záujem, aby sme sa dozvedeli meno skutočného objednávateľa,“ zdôraznila, no nepotvrdila, či sa vyšetrovanie vedie aj smerom k podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

Ministerka vnútra si stojí za tým, že vo svojom rezorte zamestnala bývalého šéfa polície Tibora Gašpara. Podľa jej slov ide o skúseného odborníka a jeho prácu si váži. „Od 1. júna nie je príslušníkom Policajného zboru, nepracuje na Prezídiu, žiadnym spôsobom neovplyvňuje činnosť polície, je mojím poradcom pre oblasť znižovania kriminality v rómskych osadách,“ vysvetlila.

„Moje funkčné obdobie je časovo obmedzené, nemám čas hľadať nové tváre, nemám čas hľadať nových skúsených ľudí a nemáme skutočne čas na to, aby sa noví ľudia zaúčali v tejto problematike. Naopak, chceme využiť to, čo tam máme, a nechcem spáliť mosty,“ uzavrela ministerka vnútra Denisa Saková.

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Tibor Gašpar #Ladislav Bašternák #Denisa Saková